Sposób przygotowania:
Quasadilla z chili na łowicką nutę
Na dużej patelni z rozgrzewamy olej i szklimy obie cebule drobno posiekane, dodajemy czosnek drobno posiekany, obrane i starte na tarce gałązki selera naciowego, drobno posiekane chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażymy przez minutę. Dodajemy mięso, mieszając smażymy. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Przykrywamy i gotujemy przez 15 minut.od czasu do czasu mieszając. Dodajemy sos Łowicz, fasolę, kukurydze i smażymy razem 5 minut. Rozgrzewamy duzą patelnie (taka zeby zmieściła się na niej tortilla), kładziemy na nią jedną tortillę rozkładamy na na niej równomiernie część farszu, obkładamy po bokach kawałkami liści kapusty pekińskiej, posypujemy startym serem. Na wierzch układamy drugą tortillę. Smażymy aż spód się troszkę zarumieni. Przykrywamy talerzem, odwracamy patelnie zeby tortilla znalazla sie na talerzu i ponownie zsuwamy tortile na patelnie zeby sie przyrumieniła z drugiej strony. Ponownie nakladamy talerz, odwracamy patelnie i tortilla ląduje na talerzu. Quasadille kroje na kawalki, na srodek daje troche kwasnej smietany. Można podać tez guacamole oraz salse pomidorową. Podawac ciepłe.
thegrooba
broman
jarmac
margolata
colazione