Sposób przygotowania:
Ragout z wątróbki cielęcej
Obrane i umyte ziemniaki gotować 20 min. w osolonej wodzie. Dymkę oczyścić pokroić na kawałki. Umyć pieczarki i pomidory. Grzyby podzielić na połówki, a pomidory na ćwiartki lub połówki, gdy są bardzo małe. Rozgrzać na patelni 2 łyżki tłuszczu, wrzucić pokrojoną na kawałki wątróbkę, zarumienić na silnym ogniu. Dodać grzyby, smażyć całość jeszcze przez 5 min. Dodać osączoną cebulkę, dymkę i pomidory, posypać składniki solą oraz pieprzem. Podlać śmietaną i rosołem, dusić 2-3 minuty. Odcedzić ziemniaki, roztłuc. Wymieszać z mlekiem zagotowanym z resztą tłuszczu oraz drobno posiekanymi ziołami, doprawić solą i gałka muszkatołową.