jarek-energy

jarek-energy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Rolada z boczku w marynacie

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna na gorąco i na zimno rolada z boczku

Rolada z boczku w marynacie

Składniki:

Rolada z boczku w marynacie

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada z boczku w marynacie
Do możdzieża wlewamy klika łyzek oleju i dodajemy po łyżeczce papryki mielonej slodkiej majeranek oraz cząber , estragon , sól ziolową , pieprz ziolowy , 2-3 ząbki czosnku i ścieramy na jednolitą masę , do pojemnika wkładamy boczek i dokładnie smarujemy go marynatą , wkładamy na kilka godzin do lodówki .Wyjmujemy i zwijamy boczek w roladę obwiązując ją dratwą spożywczą wkładając pod nią liście laurowe , wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 sc C przez około 2 godziny co trochę obracając i polewając tluszczem wypłyniętym z boczku , podajemy od razu na gorąco lub na zimno w plastrach .

Tagi:

rolada