Sposób przygotowania:
Roladki hawajskie z ananasem i szynką
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę, poddusić na 1łyżce masła. Dodać ryż, poddusić, wlać 300ml bulionu. Gotować na wolnym ogniu 20minut. Sznycle opłukać, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Plastry sera i szynki przekroić na pół. Każdy sznycel posmarować konfiturą, położyć po plastrze sera i szynki. Ananasa osączyć, pokroić na małe kawałki, ułożyć na sznyclach. Estragon umyć, osuszyć, oderwać listki, połowę rozłożyć na mięsie. Kotlety zwinąć i spiąć wykałaczkami. W rondlu roztopić resztę masła. Włożyć roladki i smażyć po 6minut ze wszystkich stron. Podlać bulionem i sherry. Gotować na średnim ogniu 10minut. Roladki wyjąć z wywaru, odstawić w ciepłe miejsce. Ryż z papryką osączyć, wymieszać ze szczypiorkiem. Borówki odcedzić, dodać do wywaru po mięsie,podgrzać, wymieszać ze śmietaną. Sos doprawić solą, pieprzem i papryką. Roladki wyłożyć na talerze, polać sosem, dodać porcje ryżu i posypać resztą estragonu.