kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Roladki indycze z 3 sosami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepis ma ta zaletę że sosy możemy wykorzystać także w innych :) wystarczy mieć fantazję :) Starcza dla 12 osób

Roladki indycze z 3 sosami

Składniki:

Roladki indycze z 3 sosami

 

  • 5 płaskich sznycli z indyka
  • 13 dkg suszonych śliwek
  • 10 dkg wędzonego boczku
  • 25 dkg majonezu light
  • 15 dkg jogurtu naturalnego
  • 30 dkg kwaśnej śmietany
  • 30 dkg orzeszków ziemnych (bez soli)
  • 2 pędy selera naciowego
  • 1 pęczek dymki
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka bazylii
  • 1 łyżka tymianku
  • 100ml oleju
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • odrobina tabasco
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki indycze z 3 sosami
Sznycle rozbijamy na kawałki kwadratowe o wielkości 20x20 cm.Siekamy śliwki i skrapiamy je tabasco. układamy śliwki na mięsie i przykrywamy plasterkami boczku.Zwijamy mięso w rulony i spinamy wykałaczkami. Posypujemy solą i pieprzem a potem pieczemy 30 minut w temperaturze 200*C. Wyjmujemy i kroimy w plasterki.Teraz robimy sosy. SOS I- majonez mieszamy z jogurtem, roztartym czosnkiem, bazylią, tymiankiem. Doprawiamy sola i pieprzem. SOS II-śmietanę mieszamy z miodem i musztardą oraz pokrojonymi w plasterki dymkami.Doprawiamy sola i pieprzem. SOS III- olej mieszamy z sosem sojowym, dodajemy siekane i zrumienione beztłuszczowo orzeszki oraz drobno posiekanego selera.Doprawiamy sola i pieprzem.Możemy podać zarówno z pieczywem , makaronem jak i ryżem. Smacznego!