katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Roladki szynkowe z mięsno pieczarkowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Roladki z pieczarkami. Tak przygotowane roladki są smacznym dodatkiem do każdego obiadu nawet świątecznego.

Roladki szynkowe z mięsno pieczarkowym farszem

Składniki:

Roladki szynkowe z mięsno pieczarkowym farszem

 

Sposób przygotowania:

Roladki szynkowe z mięsno pieczarkowym farszem
Mięso myjemy,osuszamy, kroimy na plastry i rozbijamy dość mocno tłuczkiem. Rozbite mięso oprószamy solą i pieprzem. Skrapiamy też przyprawą maggi i odstawiamy na noc do lodówki.

Pieczarki kroimy w plastry,wrzucamy na patelnię żeby odparować. Dodajemy odrobinę masła i dusimy, oprószamy solą.

Przekładamy pieczarki do miski i dodajemy drobno posiekana cebulę i marchew. Przestudzamy.

Dodajemy ser i wszystko łączymy z mięsem mielonym . Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Plastry szynki smarujemy musztardą, nakładamy przygotowany farsz i zwijamy roladki.

Na patelni rozgrzewamy olej i układamy roladki zawinięciem do dołu(można roladki obwiązać nicią). Zasmażamy i podlewamy troszkę wodą albo bulionem.

Dusimy do miękkości odwracając roladki kilkakrotnie. 

Tagi:

danie mięso