Sposób przygotowania:
Roladki szynkowe z mięsno pieczarkowym farszem
Mięso myjemy,osuszamy, kroimy na plastry i rozbijamy dość mocno tłuczkiem. Rozbite mięso oprószamy solą i pieprzem. Skrapiamy też przyprawą maggi i odstawiamy na noc do lodówki.
Pieczarki kroimy w plastry,wrzucamy na patelnię żeby odparować. Dodajemy odrobinę masła i dusimy, oprószamy solą.
Przekładamy pieczarki do miski i dodajemy drobno posiekana cebulę i marchew. Przestudzamy.
Dodajemy ser i wszystko łączymy z mięsem mielonym . Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Plastry szynki smarujemy musztardą, nakładamy przygotowany farsz i zwijamy roladki.
Na patelni rozgrzewamy olej i układamy roladki zawinięciem do dołu(można roladki obwiązać nicią). Zasmażamy i podlewamy troszkę wodą albo bulionem.
Dusimy do miękkości odwracając roladki kilkakrotnie.
Pieczarki kroimy w plastry,wrzucamy na patelnię żeby odparować. Dodajemy odrobinę masła i dusimy, oprószamy solą.
Przekładamy pieczarki do miski i dodajemy drobno posiekana cebulę i marchew. Przestudzamy.
Dodajemy ser i wszystko łączymy z mięsem mielonym . Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Plastry szynki smarujemy musztardą, nakładamy przygotowany farsz i zwijamy roladki.
Na patelni rozgrzewamy olej i układamy roladki zawinięciem do dołu(można roladki obwiązać nicią). Zasmażamy i podlewamy troszkę wodą albo bulionem.
Dusimy do miękkości odwracając roladki kilkakrotnie.