Sposób przygotowania:
Roladki z bakłażana z jaglaną z warzywami
Bakłażany dokładnie myję i kroję maszynką do chleba na plastry około 3-4 mm. Obficie solę i odstawiam na 30 minut żeby się zmorzyły.Sól zmywam wodą, osuszam plastry, i smaruję pędzelkiem oliwą z oliwek z dwóch stron.Układam na grillu elektrycznym i grilluję aż się zarumienią. Kaszę jaglaną przelewam zimną wodą na sitku i wrzucam do wrzącej wody osolonej stosunek jedna szklanka kaszy dwie i pól szklanki wody. Gotuje około 15 minut, aż kasza wchłonie wodę, nie mieszam kaszy w między czasie. Jak jest potrzeba wkładam jeszcze pod koc garnek i kasza dojdzie. Papryczkę chili i czerwoną kroję w kostkę, pomidory suszone tez kroję, dodaję do kaszy, razem z pietruszką pokrojoną, kurkami przesmażonymi na maśle, doprawiam solą, pieprzem, dodaję sos sojowy, sos balsamico. Każdy plaster bakłażana nadziewam farszem i zwijam w rulon. Nie trzeba spinać roladek wykałaczkami. Warzywa mieszankę wrzucam na patelnię, i chwile duszę do miękkości na odrobinie oliwy.Dodaje przyprawę włoską. Można dodać śmietanę ale wole bez. Podaje warzywa z roladkami.