Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z nadzieniem porowym
Piersi rozbijamy tłuczkiem na cieniutkie płaty. Nacieramy solą pieprzem, vegetą i czosnkiem. Skrapiamy oliwą.
FARSZ Z PORA Por kroimy na cienkie pół talarki. Smażymy na maśle ok. 10 min. Doprawiamy solą, pieprzem,vegetą oraz ziołami. Dodajemy śmietanę i stary ser żółty. Mieszamy składniki aż ser roztopi i składniki dobrze się połączą. Odstawiamy do wystygnięcia.
Nakładamy farsz na płaty mięsa. Zwijamy w rulonik tak aby "schować" cały farsz i spinamy wykałaczką - można też użyć nici. Następnie roladki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na małym ogniu z każdej strony na złoto.
FARSZ Z PORA Por kroimy na cienkie pół talarki. Smażymy na maśle ok. 10 min. Doprawiamy solą, pieprzem,vegetą oraz ziołami. Dodajemy śmietanę i stary ser żółty. Mieszamy składniki aż ser roztopi i składniki dobrze się połączą. Odstawiamy do wystygnięcia.
Nakładamy farsz na płaty mięsa. Zwijamy w rulonik tak aby "schować" cały farsz i spinamy wykałaczką - można też użyć nici. Następnie roladki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na małym ogniu z każdej strony na złoto.
kinga
madaste