Sposób przygotowania:
Rybne kotleciki z kurkami
Odmrozić i odcisnąć filety rybne . Pokroić na kawałki boczek . Pokroić drobno cebulę .Usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju. Namoczyć w mleku bułkę i odcisnąć . Zmielić rybę i boczek .Do masy mielonej dodać odciśniętą bułkę , natkę pietruszki i cebulę . Wyrobić kotlety .Doprawić do smaku solą , pieprzem, majerankiem i maggi. Zrobić kotlety , panierować w bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju . Zdjąć z patelni .
Grzyby oczyścić z igliwia i piasku .Większe przekroić na pół . Wrzucić na patelnię na rozgrzane 2 łyżki oleju . Wrzucić kurki i smażyć . Dołożyć masło i smażyć na małym gazie. Posypać pieprzem i solą .Dolać śmietankę, wsypać koper . Zagotować . Chwile ogrzewać - potem włożyć kotlety w sos . Dusić ok.15 minut .Doprawić sos do smaku .
Grzyby oczyścić z igliwia i piasku .Większe przekroić na pół . Wrzucić na patelnię na rozgrzane 2 łyżki oleju . Wrzucić kurki i smażyć . Dołożyć masło i smażyć na małym gazie. Posypać pieprzem i solą .Dolać śmietankę, wsypać koper . Zagotować . Chwile ogrzewać - potem włożyć kotlety w sos . Dusić ok.15 minut .Doprawić sos do smaku .
zewa