Sposób przygotowania:
Salsadina zupa meksykańska Gina
Cebulę obieramy i kroimy na drobno po czym wrzucamy na patelnie z rozgrzanym olejem i wcześniej już lekko smażonym mięsem mielonym. Wszystko smażymy na średnim ogniu dodając jeszcze czosnek drobno posiekany. Jak mamy już lekko zasmażone dodajemy pomidory całą puszkę i rozgniatamy je widelcem dodajemy jeszcze przecier pomidorowy i dokładnie mieszamy dusimy pod przykryciem około 10 minut po czym dodajemy przyprawy paprykę, oregano i bazylię, sos Tabasco jak również kolendrę wcześniej odrobinę zmiażdżoną w moździerzu, dolewamy około 100 ml wody i jeszcze przez 5 minut całość gotujemy teraz bez przykrycia aż woda odparuję. Jak już nam czas minie i woda odparuje wrzucamy to do większego garnka z przygotowanym bulionem i gotujemy na małym ogniu. Między czasie na suchą teflonową patelnie wsypujemy makaron i na średnim ogniu cały czas mieszając prażymy go aż uzyska lekko brązowy kolor a następnie przesypujemy go do garnka z resztą i jeszcze gotujemy przez około 15 minut. Podajemy w małych miseczkach dodając na górę łyżkę śmietany 12% powinno się podawać z grzaneczkami z bułki z masłem czosnkowym. Życzę wszystkim dobrej zabawy i smacznego ;)