Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Schab duszony w mleku.

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne danie np.na niedzielny obiad.

Schab duszony w mleku.

Składniki:

Schab duszony w mleku.

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony w mleku.
Schab kroimy w cienkie plastry,opruszamy solą i pieprzem i smarujemy musztardą.Odstawiamy na ok pól godziny. Następnie obsmażamy na maśle i przekładamy do rondla, dolewamy ok 200ml śmietanki, mleka dolewamy tyle,aby zakryło schab. Dodajemy suszony grzyb. Kiedy sos sie zagotuje, dosalamy do smaku i jeśli musztarda nie była zbyt ostra dodajemy 2-3 łyżeczki. Gotujemy na bardzo małym ogniu, aż schab będzie miękki. Wyjmujemu ugotowany schab, powstałe w sosie grudki rozbijamy mikserem, następnie ponownie wkładamy schab do sosu.