msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Schab z grzybami

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

By zimą znów poczuć zapach lasu... zapraszamy na schab z grzybkami

Schab z grzybami

Składniki:

Schab z grzybami

 

  • 25 dag schabu bez kości -3 plastry
  • 0.75 l mrożonych grzybów -przed zamrożeniem ugotowanych
  • 1 duża biała cebula tzw.czosnkowa
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • szczypta czarnego,mielonego pieprzu
  • 1 łyżka przyprawy Kucharek
  • 2-3 łyżki śmietany 18 %
  • 4 łyżki oleju
  • 5 dag masła

Sposób przygotowania:

Schab z grzybami
Opłukany i osuszony schab obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Dołożyć masło,rozpuścić, wsypać posiekaną cebulę i poddusić. Włożyć rozmrożone grzyby, doprawić Kucharkiem, pieprzem, czosnkiem granulowanym, rozmarynem i sosem sojowym. Dusić ok. 15-20 minut. Pod koniec wymieszać ze śmietaną i mocno podgrzać, nie gotować. Ja podałam z kaszą z warzywami i ogórkiem kiszonym.