Sposób przygotowania:
Schab żurawinowo-serowy
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni podgrzewamy oliwę i smażymy cebulę wraz z czosnkiem aż do zrumienienia. Do składników na patelni wlewamy wino, grzejemy aż do zredukowania (ok.8-10 min). Następnie dodajemy śmietanę. W osobnym garnku wrzucamy żurawinę wraz z 50ml wody. Grzejemy na wolnym ogniu aż do momentu powstania konsystencji dżemu. Schab kroimy w paski o szerokości 1cm i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na schab układamy pokrojony w 0,5cm plastry ser camembert. Następnie nakładamy powstałą konfiturę oraz zalewamy miksturą (:) ) z patelni. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy nasz schabik przez około godzinę. Możemy podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub z ryżem. Smacznego :)