beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Schabowe w sosie miodowo-żurawinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Schabowe w sosie miodowo-żurawinowym

Składniki:

Schabowe w sosie miodowo-żurawinowym

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w sosie miodowo-żurawinowym
Filety zamarynować w  miodzie pitnym i  oleju z  orzechów.
Jabłka pokroić na plastry, wyciąć gniazda. Obrać ziemniaczki, ugotować i  opanierować w  żółtku i  migdałach.
Zapiec w  piekarniku, filety nadziać podsmażonymi jabłkami i  smażyć na oliwie. Po smażeniu na patelnię wlać miód pitny, śmietanę i  żurawinę. Szparagi ugotować i  poporcjować.