Sposób przygotowania:
Sernik gotowany,brzoskwiniowy
Brzoskwinie obrać ze skórki,wypestkować i pokroić w kostkę średniej grubości.Poddusić je na małym ogniu mieszając i podlewając 1-2 łyżkami wody.Gdy się lekko rozgotują wymieszać je z galaretkami rozrobionymi w połowie ilości wody podanej na opakowaniu.Odstawić. Białka ubić na sztywno,dodawać po trochu cukier.Dosypywać po trochu mąkę ziemniaczaną i delikatnie wmieszać łyżką drewnianą .Dolać olej i ocet ostrożnie mieszając. W drugiej misce ubić żółtka,jajko i cukier na kogel mogel. Dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao delikatnie mieszając łyżką drewnianą .Pod koniec dodać olej i wymieszać. Na blachę 25 na 40 cm wyłożoną papierem do pieczenia wylać jasne ciasto.Na nie wylać ciasto ciemne i widelcem lekko przemieszać tworząc kleksy. Wstawić ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok.15-20 minut. Budyń rozmieszać w szklance mleka. W garnku roztopić masło na małym ogniu.Dodać serek zmielony i jajka roztrzepane z cukrem.Zagotować całość mieszając. Wlać mleko z rozpuszczonym w nim proszku budyniowym i zagotować ponownie,mieszając cały czas. Gorącą masę serową wylać na upieczony biszkopt i odstawić do ostygnięcia.Wstawić do lodówki. Na stężałej masie serowej rozprowadzić tężejącą galaretkę z kawałkami brzoskwiń.Ponownie wstawić do lodówki.Tym razem na dłużej a najlepiej na noc.