Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Książka Kucharska: Wielkanocne ciasta

Sernik prawdziwy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sernik ten, ma wszystkie serniki pod sobą

Sernik prawdziwy

Składniki:

Sernik prawdziwy

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik prawdziwy
Ser przepuszczamy przez maszynkę i dokładnie ucieramy, dodając kolejno po jednym jaju i łyżce cukru. Ser mieszamy z mąką pszenną i ziemniaczaną lub kaszą i cukrem waniliowym. Masło topimy, studzimy i wlewamy do sernika. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy bakalie. Sernik należy umieścić w formie wysmarowanej tłuszczem (najlepiej w okrągłej tortownicy), wysypanej tartą bułką. Piec około 60 min w umiarkowanie gorącym piekarniku.