Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwinią na kruchym cieście.
Składniki na ciasto szybko zagniatamy i wkładamy 1/4 ciasta do zamrażarki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wyklejamy spód ciastem. Ser biały (bez wcześniejszego mielenia-lub ser z wiadereczka ) ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami, margaryną i budyniem drewnianą pałką aż masa będzie gładka a cukier się rozpuści.Wylewamy masę serową na ciasto.Osączone z syropu brzoskwinie kroimy w kosteczkę i rozkładamy na serze.Na wierzch ścieramy na grubej tarce zamrożone ciasto.Wstawiamy sernik do nagrzanego do 100 stopni piekarnika i od razu zwiększamy temperaturę do 180 stopni.Pieczemy ok.45 minut (max. 50 minut). Sernik ten piekę wtedy, gdy potrzebuję większej ilości ciast np. na święta.Robi się go szybko i nie obciąża zbytnio kieszeni.Przede wszystkim jednak dlatego,że jest bardzo smaczny.
Mirka227
5!
iwi69
anullka7
kinga
Sarenka
Natala1210
Anula
msewka
Czymś trzeba kusić.Jedna Ewa kusi jabłkiem, druga sernikiem.
ewasng
Alita
monisiacz3k
pocztylion2221
NieLubieMleka
NieLubieMleka
olimp3032
NieLubieMleka
Elijka