Sposób przygotowania:
Sernik z kruchym ciastem
Ze składników na ciasto: mąkę posiekać razem z margaryną, dodać śmietanę, kakao, cukier oraz proszek do pieczenia. Wszystko urobić na gładkie ciasto. Podzielić na dwie połówki, a następnie zawinąć w folie aluminiową i wstawić do zamrażalki na minimum godzinę.Ze składników na masę serową: ser wraz z masłem zmielić dwukrotnie na maszynce o drobnych oczkach. Żółtka utrzeć z szklanką cukru pudru. Białka ubić w osobnej misce z połową szklanki cukru kryształu. Do zmielonego sera dodawać po łyżce żółtek, gdy wszystkie będą dodane, dodać zapach pomarańczowy. Następnie dodać po łyżce białek. Delikatnie wymieszać łyżką.Na dno tortownicy wyłożyć jedną połówkę ciasta. Na to wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć na tarce drugą połówkę ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok godzinę. Smacznego!