Sposób przygotowania:
Sernik z truskawkami, morelami i borówkami1.

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, na papier pokruszyć herbatniki.
2.

Do miski wyłożyć ser oraz wsypać cukier puder. Zmiksować na jednolitą masę.
3.

Gorącym mlekiem zalać żelatynę i wymieszać. Letnią przelać przez sitko do masy serowej, zmiksować.
4.

Brzoskwinie pokroić na mniejsze części i dodać do masy, wymieszać łopatką.
5.

Wyłożyć masę na pokruszone herbatniki. Wstawić do lodówki do stężenia.
6.

Na stężoną masę poukładać świeże truskawki.
7.

Zrobić galaretkę wg przepisu i letnią zalać truskawki. Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
8.

Do naczynia wyłożyć biały ser, ser mascarpone, dolać letnie mleko z żelatyną, zmiksować.
9.

Do zmiksowanej serowej masy wsypać cukier puder i ponownie zmiksować.
10.

Masę serową wyłożyć na truskawki zalane galaretką.
11.

Na masie zrobić ozdoby z truskawek, borówek amerykańskich i świeżych moreli.
12.

Posypać wiórkami czekoladowymi i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
13.

Smacznego !