goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Śledzie pod pierzyną szpinakową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ostrości i świetnego smaku daje niewątpliwie papryczka chili

Śledzie pod pierzyną szpinakową

Składniki:

Śledzie pod pierzyną szpinakową

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie pod pierzyną szpinakową
Śledzie płuczemy, osuszamy. Cebulę oraz czosnek siekamy i podduszamy na maśle. Dodajemy szpinak i dusimy wszystko razem kilka minut, odparowujemy nadmiar wody. Doprawiamy do smaku. |Śledzie rolujemy, układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy szpinakową masą, posypujemy bułką tartą i kruszymy ser. Całość zapiekamy piekarniku około 30 minut w 190 stopniach.