luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Przepisy z frytkownicą ActiFry

Ślimaczki z udźca indyczego z ActiFry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Danie jednogarnkowe z frytownicy ActiFry

Ślimaczki z udźca indyczego z ActiFry Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ślimaczki z udźca indyczego z ActiFry

 

 

 

  • na surówkę
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • pół papryki czerwonej
  • pół cebuli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli

 

  • sos winegret

 

Sposób przygotowania:

Ślimaczki z udźca indyczego z ActiFry
Udziec indyczy oczyścić. Pokroić w paseczki, opruszyć przyprawami, zwinąć w ślimaczki i spiąć wykałaczką.Ziemniaki obrać i przekroić na ćwiartki. Por i marchewkę pokroić ukośnie na plastry, Pieczarki oczyścić i wypłukać, osuszyć, pokroić na plasterki i wszystkie składniki włożyć do patelni frytownicy dodać resztę przypraw i łyżkę oleju. Uruchomić frytownicę i ustawić minutnik na 40 minut.Po upływie 10 minut podlać bulionem po 15 minutach podlać jeszcze raz.W tym czasie przygotować surówkę, Pokroić drobno kapustę, dodać osączoną z zalewy fasolę, pokrojoną w kosteczkę paprykę i drobno posiekaną cebulę.Skropić sokiem z cytryny posypać solą i cukrem. Przed podaniem dodać sos winegret i wymieszać.
Ślimaczki z udźca indyczego z ActiFry
Danie pieczemy czterdzieści minut we frytownicy ActiFry
Ślimaczki z udźca indyczego z ActiFry
Pyszne danie z indyczego udźca pieczone w ActiFry.

Tagi:

sosy