Sposób przygotowania:
Sos mięsno – pomidorowy z kaszą jaglaną
Rozgrzewam masło z oliwą z oliwek, wrzucam pokrojoną cebulę. Wkładam oba rodzaje mielonego mięsa i często mieszając smażę przez kilka minut. Później dodaję pozostałe składniki: obrane ze skórki i pokrojone pomidory, wino, listek laurowy i ziele angielskie. Zostawiam sos na bardzo wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Gdy mięso jest miękkie, a sos zgęstnieje /trwa to dość długo/ dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiam solą i pieprzem.
Ugotowaną kaszę jaglaną mieszam z łyżką oliwy, przyprawami i posiekaną natką pietruszki.
Bardzo dobrze smakuje podany z sałatką z pomidorów.
Gdy mięso jest miękkie, a sos zgęstnieje /trwa to dość długo/ dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiam solą i pieprzem.
Ugotowaną kaszę jaglaną mieszam z łyżką oliwy, przyprawami i posiekaną natką pietruszki.
Bardzo dobrze smakuje podany z sałatką z pomidorów.