Sposób przygotowania:
Spaghetti verde
Groszek zielony HORTEX, bób HORTEX oraz szpinak HORTEX przesmaż na maśle, podlej śmietanką, dodaj czosnek, listki tymianku i gałązkę rozmarynu. Kiedy śmietanka zredukuje swoją objętość a sos zgęstnieje zmiksuj całość blenderem na jednolitą masę. Dopraw świeżą chili, pieprzem oraz solą. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, pamiętając by na każde 100g suchego makaronu wlać do garnka 1 litr wody. Cukinię pokrój na cieniutkie plasterki, przesmaż krótko na maśle z bazylią. sos z zielonych warzyw wyłóż na talerz. Na sosie ułóż cukinię oraz makaron, skrop kilkoma kroplami oliwy z oliwek, posyp parmezanem i kaparami i ciesz się tym cudownym włoskim smakiem. Jedząc to co w Italii najwspanialsze.