Sposób przygotowania:
Suflet z ziemniaków
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować w osolonej wodzie, gdy mięk¬kie utłuc, wymieszać z masłem, ostudzić. Pieczarki umyć, oczyścić i drobno pokrajać, a następnie lekko podrumienić na maśle. Ser pokrajać w drobną kostkę. Szynkę lub boczek pokrajać w paski. Do masy ziemniaczanej dodać pieczarki, szynkę lub bo¬czek, ser. Przyprawić do smaku bazylią, solą i pieprzem. Wymieszać z jajami i pasztetem . Tortownicę lub rondel ze szkła żaroodpor¬nego wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Przygotowaną masę wyłożyć do tortownicy lub rondla. Wyrównać powierzchnię. Wstawić do nagrzanego piekarnika, gdy zacznie się rumienić, wy¬jąć, posypać utartym serem. Ponownie włożyć do piekarni¬ka, dopiec.Podawać na gorącą przystawkę bezpośrednio po upie¬czeniu. Pożądanym dodatkiem będzie sos śmietanowy lub grzy¬bowy.