Sposób przygotowania:
Szarlotka
Sposób przygotowania: Mąkę przesiać do miski z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki, zagnieść na gładkie ciasto. Ciasto nałożyć do natłuszczonej tortownicy o średnicy 26 cm, ponakłuwać widelcem. Piec około 30 min. Piekarnik gazowy: temp. 180°C (powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 180°C (powinien być podgrzany) Jabłka drobno pokroić, dodać cukier, szklankę wody. Gotować do miękkości cały czas mieszając. Garnek zestawić z ognia, dodać galaretkę pomarańczową, wymieszać. Na upieczone ciasto założyć obręcz od tortownicy, a następnie rozsmarować gorącą masę i odstawić do wystudzenia. Do wysokiego naczynia wlać 400 ml zimnego mleka, wsypać zawartość torebki, dodać szczyptę cynamonu i wymieszać, ubijać mikserem do uzyskania pożądanej konsystencji. Ubitą śmietanę nałożyć na wierzch masy jabłkowej, oprószyć kakao.
msewka
ewasng
Doro
iwi69
Natala1210
kwiatula