Sposób przygotowania:
Szarlotka z bezą i kruszonką wg ejla
Margarynę wraz z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia posiekać nożem, dodać 4 żółtka, 3/4 szklanki cukru pudru i śmietanę. Ciasto zagnieść i odstawić do lodówki na pół godziny. Jabłka zetrzeć na tarce, dodać kaszę mannę, cukier i cynamon do smaku. Ubić pianę z białek, dodać kisiel i 1/4 szklanki cukru pudru. Wyjąć ciasto z lodówki. 2/3 ciasta rozwałkować i włożyć do formy. Do reszty ciasta dosypać kakao, zagnieść i wstawić ciasto do zamrażalnika. W formie jasne ciasto posypać bułką tartą, wyłożyć na to jabłka i pianę z białek. Na koniec zetrzeć na tarce ciasto kakaowe. Piec 45 minut w temperaturze 200 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
misia53