Sposób przygotowania:
Tajszczyzna wg Buni
W woku rozgrzać 3 łyżki oleju .Wrzucić pokrojoną w kostkę pierś i zrumienić . Dołożyć pieczarki w plasterkach i por krojony w krążki. Gdy pieczarki zrumienią się - dodać 2 łyżki oleju - wsypać marchew i kapustę .Smażyć mieszając aż zmiękną. Wlać mleko kokosowe . Dodać zielony sos chilli i sos chilli z ananasem. Dusić na małym gazie 5 minut .Podawać z ryżem na sypko lub makaronem ryżowym .
Jeśli chodzi o mleczko kokosowe - to ponieważ lubię tajskie smaki to ułatwiam sobie życie kupując puszkę mleka na zapas . Potem jak potrzebuję otwieram , używam tyle co trzeba a resztę zamrażam w pojemniczkach do robienia kostek lodu . Jak potrzebuję to biorę 1-2 lub więcej i nic się nie marnuje i nie szkoda takiej puszki kupić .
Jeśli chodzi o mleczko kokosowe - to ponieważ lubię tajskie smaki to ułatwiam sobie życie kupując puszkę mleka na zapas . Potem jak potrzebuję otwieram , używam tyle co trzeba a resztę zamrażam w pojemniczkach do robienia kostek lodu . Jak potrzebuję to biorę 1-2 lub więcej i nic się nie marnuje i nie szkoda takiej puszki kupić .
Darth Vader
Tit
msewka