Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tarta pieczarkowa z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne, sycące i aromatyczne danie.

Tarta pieczarkowa z boczkiem

Składniki:

Tarta pieczarkowa z boczkiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta pieczarkowa z boczkiem
Ze składników ciasta zagnieść kruche ciasto, włożyć je do lodówki na ok. 30 min. Wylepić nim formę do tarty. Pieczarki pokroić w ćwiartki, czosnek i cebulę pokroić. Podsmażyć całość na oleju przez kilka minut. Ostudzić. Wyłożyć na ciasto. Połączyć ze sobą śmietankę, jajka i tarty żółty ser. Zalać masą farsz, obłożyć plastrami mozzarelli. Piec ok. 25-30 min. w temp. 180st. C.