Sposób przygotowania:
tarta ziemniaczana w nadzieniem
ziemniaki ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy jajko, mąkę, sól, pieprz. wykładamy formę . zapiekamy ok 10 minut w temp 160 stopni.
farsz:
pierś z kurczaka kroimy w plastry, solimy, pieprzymy, nacieramy czosnkiem i smażymy.
namoczone grzybki odcedzamy , wraz z pokrojonymi pieczarkami podsmażamy na oliwie z oliwek.
ser tarty łączymy z jogurtem.
do podpieczonej tarty przekładamy farsz, zapiekamy 10 minut 1 160 stopniach ( ser powinien się rozpuścić)
Smacznego)
farsz:
pierś z kurczaka kroimy w plastry, solimy, pieprzymy, nacieramy czosnkiem i smażymy.
namoczone grzybki odcedzamy , wraz z pokrojonymi pieczarkami podsmażamy na oliwie z oliwek.
ser tarty łączymy z jogurtem.
do podpieczonej tarty przekładamy farsz, zapiekamy 10 minut 1 160 stopniach ( ser powinien się rozpuścić)
Smacznego)