Sposób przygotowania:
Torcik z masą jogurtową
Miękkie masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, połącz z jajkami, wymieszaj z pozostałymi składnikami. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 12 minut w temp. 200 st.C.
Wiśnie odsącz, zalewę z nich zagotuj z cynamonem i 2 łyżkami cukru. Zagęść mąką ziemniaczana rozmieszana w 3 łyżkach wody. Dodaj wiśnie, wymieszaj.
Ciasto rozkrój na 2 placki. Na jednym rozsmaruj masę wiśniową, przykryj drugim plackiem, ostudź.
Rozpuść żelatynę w niewielkiej ilości wody i wymieszaj ją z jogurtem.( temperatura jogurtu i żelatyny ma być jednakowa!). Kremówkę ubij z cukrem i cukrem waniliowym, połącz z tężejącym jogurtem. Rozsmaruj na ostudzonym cieście. Posyp wiórkami czekoladowymi (z tartej czekolady)
Smacznego:)
Wiśnie odsącz, zalewę z nich zagotuj z cynamonem i 2 łyżkami cukru. Zagęść mąką ziemniaczana rozmieszana w 3 łyżkach wody. Dodaj wiśnie, wymieszaj.
Ciasto rozkrój na 2 placki. Na jednym rozsmaruj masę wiśniową, przykryj drugim plackiem, ostudź.
Rozpuść żelatynę w niewielkiej ilości wody i wymieszaj ją z jogurtem.( temperatura jogurtu i żelatyny ma być jednakowa!). Kremówkę ubij z cukrem i cukrem waniliowym, połącz z tężejącym jogurtem. Rozsmaruj na ostudzonym cieście. Posyp wiórkami czekoladowymi (z tartej czekolady)
Smacznego:)