Sposób przygotowania:
Tort z polenty cukinią krewetkami i tofu
Do garnka wlewam zimną wodę i zagotowuję ją. Wsypuję po jednej łyżce kaszki kukurydzianej, cały czas energicznie mieszając. Zdejmuję z gazu , dodaję masło, sól, parmezan, pomidory suszone pokrojone. Do okrągłej formy wylewam polente, i odstawiam na 30 minut żeby ostygła. Krewetki odmroziłam dzień wcześniej i zamarynowałam je w oliwie, soli, dodałam pieprz, bazylię i oregano. Na patelni na oleju smażyłam je około 2 minuty. Wystudzoną polentę posmarowałam sosem pomidorowym, ułożyłam na nim ser, na po pokrojone plastry cukinii cienkie, oraz papryka cienkie paski. Do nagrzanego piekarnika do 200 stopni wstawiłam na około 15 minut. Po tym czasie dodałam pomidorki koktajlowe pokrojone, oraz tofu i zapiekłam jeszcze 10 minut. Po wyjęciu ułożyłam krewetki ,oliwki, i zrobiłam róże z pomidora