luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Warzywny gulasz i pierożki z grzybami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Wspanialy gulasz z chińskim Łowiczem i chińskimi pierożkami

Warzywny gulasz i pierożki z grzybami

Składniki:

Warzywny gulasz i pierożki z grzybami

 

  • ciasto
  • 450 g mąki
  • 300 ml wrzątku
  • łyżka oleju
  • łyżeczka soli

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywny gulasz i pierożki z grzybami
Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto. Grzyby uprzednio namoczone ugotować i przepłukać zimną wodą, Posiekać na drobno, wymieszać z mięsem mielonym jajkiem i przyprawami oraz tartą bułką dla lepszej stabilności. doprawić solą i pieprzem, Ciasto wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić małe okrągłe sakieweczki. Ugotować w osolonym wrzątku.. ok 5 min.Do garnka włożyć pokrojoną w kostkę marchewkę i fasolkę szparagową, zalać gorącą wodą i ugotować ok 10 min. Dodać sos Łowicz i ogórek pokrojony w paseczki. Gulasz pogotować na wolnym ogniu ok 10 min. Podawać z pierożkami , można je wrzucić na chwilę do ogrzania w gulaszu.