Sposób przygotowania:
Warzywny gulasz i pierożki z grzybami
Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto. Grzyby uprzednio namoczone ugotować i przepłukać zimną wodą, Posiekać na drobno, wymieszać z mięsem mielonym jajkiem i przyprawami oraz tartą bułką dla lepszej stabilności. doprawić solą i pieprzem, Ciasto wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić małe okrągłe sakieweczki. Ugotować w osolonym wrzątku.. ok 5 min.Do garnka włożyć pokrojoną w kostkę marchewkę i fasolkę szparagową, zalać gorącą wodą i ugotować ok 10 min. Dodać sos Łowicz i ogórek pokrojony w paseczki. Gulasz pogotować na wolnym ogniu ok 10 min. Podawać z pierożkami , można je wrzucić na chwilę do ogrzania w gulaszu.
elzbieta8960
Wokalista
evita0007