Sposób przygotowania:
Wiejska tarta wytrawna
Składniki na ciasto zagnieść, włożyć do lodówki, by schłodzić. Następnie rozwałkować, wylepić formę. Umieścić na nim papier do pieczenia i wysypać groch. Piec w temp. 180-200 st C około 15 minut. Wyjąć i wystudzić.
Pieczarki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Wędlinę i kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki. Dorzucić do pieczarek. Cebule obrać, posiekać, wrzucić na patelnię. Brukselki pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski. Dodać groszek i kukurydzę. Dodać przygotowany farsz. Wszystko wymieszać i doprawić.
Wylać na wystudzone ciasto. Jajka wymieszać ze śmietaną. Zalać taką mieszanką tartę i posypać serem. Wierzch udekorować np. paskami papryki.
Umieścić tartę w piekarniku w tej samej temp. Piec około 30 minut. Posypać tartym serem i umieścić w piekarniku, aż ser się nie rozpuści
Pieczarki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Wędlinę i kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki. Dorzucić do pieczarek. Cebule obrać, posiekać, wrzucić na patelnię. Brukselki pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski. Dodać groszek i kukurydzę. Dodać przygotowany farsz. Wszystko wymieszać i doprawić.
Wylać na wystudzone ciasto. Jajka wymieszać ze śmietaną. Zalać taką mieszanką tartę i posypać serem. Wierzch udekorować np. paskami papryki.
Umieścić tartę w piekarniku w tej samej temp. Piec około 30 minut. Posypać tartym serem i umieścić w piekarniku, aż ser się nie rozpuści