kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Wołowina w serowej skorupce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetnie smakuje z młodymi ziemniakami i duszona marchewka na słodko

Wołowina w serowej skorupce

Składniki:

Wołowina w serowej skorupce

 

Sposób przygotowania:

Wołowina w serowej skorupce
Przyprawy rozcieramy z czosnkiem i nacieramy tym mięso. Podsmażamy mięso, dodajemy pokrojony w kostkę boczek, posiekana cebulkę i pokrojone warzywa. Podsmażamy wszystko razem.Dodajemy wino, 1/2 szklanki wody, natkę i listki laurowe. Dusimy 1,5 godziny w temperaturze 200*C.Robimy zasmażkę z mąki i mleka, dodajemy do niej łyżkę masła po czym zdejmujemy z ognia.Dodajemy jajka, ser i bułke tartą. Doprawiamy.Przecedzamy sos z mięsa. Mięso smarujemy masą serowo, polewamy łyżką masła i pieczemy 15 minut w temperaturze 250*C. Sos z mięsa zagęszczamy zasmażką z mąki i masła.Doprawiamy. Podajemy mięso pokrojone w plastry, z młodymi ziemniaczkami polanymi sosem i marchewką duszoną na słodko. Smacznego!