Makłowicz

Makłowicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Wołowina zapiekana

         
ocena: 2/5 głosów: 2

Przyrumienić cebulę w smalcu, wrzucić mięso, przyrumienić na ostrym ogniu. Dodać sos

Wołowina zapiekana

Składniki:

Wołowina zapiekana

 

Sposób przygotowania:

Wołowina zapiekana
Przyrumienić cebulę w smalcu, wrzucić mięso, przyrumienić na ostrym ogniu. Dodać sos pomidorowy, sól, tymianek, piperz, posiekany czosnek. Dusić na małym ogniu 10 minut, po czym dorzucic rodzynki. Włożyc do naczynia żaroodpornego, przykryć ziemniaczanym puree, położyć kilka kawałeczków masła, lekko posolić, posypac pieprzem i gałką muszkatołową. Wierzch posypać tartym serem zmieszanym z bułką tartą. Wstawic do gorącego piekarnika (220 st) i zapiec na złoty kolor. Podawać bardzo gorące z zieloną sałatą zaprawioną czosnkiem.