eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Wypasiony żur Eli z sosem sojowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Żur z żeberkami,boczkiem i pieczarkami,zabielany żmietaną.Po prostu pycha!

Wypasiony żur Eli z sosem sojowym

Składniki:

Wypasiony żur Eli z sosem sojowym

 

Sposób przygotowania:

Wypasiony żur Eli z sosem sojowym
Żeberka i boczek zalać wodą,ugotować do miękkości,wyjąć z wywaru,ostudzić i pokroić w kostkę.Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry (jeżeli są duże,w pół plastry),cebulę posiekać.Na patelni roztopić margarynę,dodać pieczarki,cebulę i usmażyć.Obrane,umyte ziemniaki pokroić w kostkę.Pieczarki z cebulą i ziemniaki włożyć do wywaru,dodać sosy sojowe,kostkę grzybową,pieprz i gotować do miękkości pieczarek i ziemniaków.Do zupy dodać mięso i boczek.Do wrzącej zupy wlewać zakwas,mieszając żeby nie porobiły się kluchy i zagotować.Śmietanę wlać do garnka,dolewać gorącego żuru i mieszać.Zachartowaną śmietanę wlać do żuru.Skosztować i ewentualmie doprawić żur solą i pieprzem.Smacznego!

Tagi:

sosy