Sposób przygotowania:
Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą
Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, mąkę, szczyptę soli i wodę. Mieszamy za pomocą miksera aż do uzyskania gładkiego ciasta. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie placki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Szklimy ją na oleju i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy szpinak (zamrożony) i smażymy do momentu aż cała woda ze szpinaku odparuje, a masa warzywna stanie się gęsta. Doprawiamy ją w międzyczasie przyprawami. Do miseczki wkładamy ser feta, dodajemy 2 łyżki mleka i ucieramy razem do powstania gładkiej masy. Na naleśniku układamy na przemian masę szpinakową i serową. Zwijamy naleśnika. Naleśniki świetnie smakują podane z sosem czosnkowym. Uwaga: Naleśniki można również zapiec w piekarniku posypując je startym żółtym serem.