Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Książka Kucharska: Danie główne Hortex

Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szpinak i ser feta to świetne połączenie smakowe. Docenią je smakosze. Aby naleśniki nie były nudne podałam je w "zakręcony" sposób.

Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą

 

Sposób przygotowania:

Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą
Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, mąkę, szczyptę soli i wodę. Mieszamy za pomocą miksera aż do uzyskania gładkiego ciasta. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie placki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Szklimy ją na oleju i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy szpinak (zamrożony) i smażymy do momentu aż cała woda ze szpinaku odparuje, a masa warzywna stanie się gęsta. Doprawiamy ją w międzyczasie przyprawami. Do miseczki wkładamy ser feta, dodajemy 2 łyżki mleka i ucieramy razem do powstania gładkiej masy. Na naleśniku układamy na przemian masę szpinakową i serową. Zwijamy naleśnika. Naleśniki świetnie smakują podane z sosem czosnkowym. Uwaga: Naleśniki można również zapiec w piekarniku posypując je startym żółtym serem.
Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą
Zapraszam na pyszne i lekkie danie obiadowe ;)
Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą
Zapraszam na pyszne i lekkie danie obiadowe ;)
Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą
Zapraszam na pyszne i lekkie danie obiadowe ;)