Sposób przygotowania:
Zapiekana mięsna z pulpetami jaglanymi
Mięso oczyszczamy ze zbędnego tłuszczu. Nastepnie kroimy go na kawałki o grubości około 1,5cm. Następnie marynujemy przez 12 h (musimy mięso schować do lodówki). Marynata: Musztarda dijon(kamis); rozmaryn około 4 łyżeczki; czosnek 4 ząbki; pieprz cytrynowy pół łyżeczki; sól; olej 2 łyżki; Jedna papryczka chili drobno posiekana(ja użyłam suszonej). Po 12 h wyciągnąć mięso z lodówki, przemieszać go i pozostawić aby się lekko "zagrzało". Pieczarki kroimy w grubsze cwiartki, cebulę w piórka. Nagrzewamy piekarnik do 180*C. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno warstwy mięsa, cebuli, pieczarek i sera. Pieczarki polewamy bulionem z żeberek. i Posypujemy odrobiną soli i pieprzem ziołowym. Pieczemy przez około 90 minut. Najpierw przygotowujemy kaszę jaglaną. Robimy wg. przepisu na opakowaniu plus dodajemy dodatkowo jedną szklankę wody i kostkę bulionu grzybowego. Po 12 minutach gotowania dodajemy kaszkę kukurydzianą, mieszamy przez minutę i odstawiamy pod przykryciem. po ostygnięciu dodajemy jajko, cebulkę prazoną, vegetę i pieprz ziołowy. Dokładnie mieszamy. Formujemy kulki. I obtaczamy w mące kukurydzianej. Gotujemy przez minutę w bulionie z 4 kostkami bulionu wołowego.