czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Zapiekane naleśniki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Uwielbiam gotować i wymyślać wraz z mężem coraz różniejsze przepisy.

Zapiekane naleśniki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekane naleśniki

 

  • CIASTO:
  • 2 jajka,
  • 1/2 szkl. wody gazowanej,
  • szkl. mleka,
  • szczypta proszku do pieczenia,
  • szkl. mąki.

 

 

  • DODATKOWO:
  • szkl. mleka,
  • 10 dag startego zółtego sera,
  • prażona cebulka.

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane naleśniki
1. Składniki ciasta zmiksować. Smażyć na oleju cieniutkie naleśniki. 2. Cebulę, czosnek posiekać, grzyby pokroić w kostkę. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Dodać doprawione mięso oraz pomidory wraz z zalewą, podsmażyć na małym ogniu. Dodać osączoną kukurydzę, fasolę oraz pokrojonego w kostkę ananasa. Doprawić. Troszkę farszu odłożyć do sosu. Farsz nakładać na naleśniki, zwijać jak krokiety, układać w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. 3. Mleko zagotować, dodać odłożony farsz, wymieszać. Sosem zalać naleśniki, posypać cebulką oraz serem. Piec ok. 15 min w temp. 180st.
Zapiekane naleśniki
Etap 1
Zapiekane naleśniki
Etap 2
Zapiekane naleśniki
Etap 3