Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Zapiekanka cukiniowo- bakłażanowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka do wykonania potrawa dobra na kilka dni

Zapiekanka cukiniowo- bakłażanowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekanka cukiniowo- bakłażanowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka cukiniowo- bakłażanowa
Cebulę ciekamy w kosteczkę i opiekamy na oliwie. Gdy cebula się zeszkli dodajemy czosnek. Smażymy ok minuty. Bakłażana kroimy w kosteczkę (można oprószyć solą) i dodajemy na patelnie. Smażymy ok 5 minut. Następnie dodajemy ryż oraz wodę. Gdy woda zacznie się gotować dodajemy cukinię oraz pomidory. Gotujemy ok 3 minuty. Następnie dodajemy pietruszkę i całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200. Naczynie zamykamy lub zakrywamy folią spożywczą i pieczemy 40 minut. Następnie odsłaniamy posypujemy serem i wkładamy Jeszce na 10 minut. Smacznego!
Zapiekanka cukiniowo- bakłażanowa
Cebulę siekamy w kosteczkę i smażymy na oliwie
Zapiekanka cukiniowo- bakłażanowa
Bakłażana kroimy w kostkę i oprószamy solą
Zapiekanka cukiniowo- bakłażanowa
Cukienie kroimy na takie kawałaki jak bakłażana