Sposób przygotowania:
Zapiekanka naleśnikowa
Mleko, jaja, mąkę wymieszać, dodać wodę i troszkę soli i rozrobić na jednolitą masę, żeby nie było grudek. Tłuszczem wysmarować rozgrzaną patelnię. Nabierać ciasto małą łyżką wazową i wlewać na dobrze rozgrzaną patelnię. Smażyć z obu stron na silnym ogniu. Układać na głębokim talerzu odwróconym do góry dnem. Pieczarki umyć i pokroić w plastry, smażyć, aż stracą wodę. Kiełbasę zmielić, wymieszać ze śmietaną i pieczarkami na masę, przyprawić solą i pieprzem. Wysmarować masą naleśniki, zwinąć w ruloniki, wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem i bułką tartą naczynia żaroodpornego, posmarować z wierzchu ketchupem, posypać tartym serem i wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec, aż ser się lekko zarumieni.