
Ekspert marki Wedel opowiedział uczestnikom spotkania o tajnikach czekolady. Zgromadzeni goście dowiedzieli się m.in. na co zwracać uwagę, kupując czekoladę, co oznacza jej wartość procentowa oraz jak ją próbować, aby wydobyć pełnię smaku.
W warsztatowym menu królowała wędzona pierś z gęsi z sorbetem z buraka i gorzkiej czekolady z pomarańczami, krem z kalafiora z serem gorgonzola i chipsami z gorzkiej czekolady, pierś z kaczki z gorzkiej czekolady, imbiru i chilli oraz marakui, podana na smażonych chińskich warzywach, a na deser wytrawne Brownie z czekolady, w połączeniu z kaszą gryczaną, podawane z musem czekoladowym z przyprawami tajskimi. Brzmi ciekawie? Zobacz jak przygotować dania o których piszemy.
Redakcja magazynu "Akademia Smaku Bosch"
Zobacz jak przygotować Czekoladę z chili >>>
Nina W.