W domu, w którym jest spiżarnia, zawsze znajdzie się coś pysznego do jedzenia - przekonuje Iwona Zasuwa, propagatorka zdrowego stylu życia, autorka bestsellerowego cyklu kulinarnych poradników. Do księgarń właśnie trafiła jej najnowsza książka, trzecia część popularnej "Smakoterapii".
Podobnie jak w poprzednich częściach, wszystkie przepisy opierają się na zdrowych produktach, dostępnych lokalnie. Autorka przekonuje, że pochodzenie warzyw ma znaczenie, dlatego ogórki z marketu mogą się wcale nie ukisić. W trzeciej części Smakoterapii znajdziemy bogaty repertuar przepisów na przetwory, w skrócie: znalazła się tam cała spiżarnia.
Oprócz przepisów nie brakuje rad, jak przygotować słoiki, zorganizować domową spiżarnię czy robić zakwasy (nie tylko te z kapusty czy ogórków).
- Wiele osób, które zaczynają świadome odżywianie, natrafia na szereg wyzwań. Ta książka jest dla każdego, kto chciałby zacząć odżywiać się i żyć lepiej. Dzielę się z czytelnikami moimi pomysłami na to, skąd wziąć dzisiaj wysokiej jakości produkty, co tak naprawdę jeść oraz - co najbardziej praktyczne - jak przy dużym obłożeniu obowiązkami gotować na co dzień pysznie i zdrowo – mówi Iwona Zasuwa.
Tę książkę polecamy z czystym sumieniem! Zarówno tym, którzy dwie pierwsze części kulinarnego poradnika mają już w swoich biblioteczkach, jak i tym, którzy dopiero ją odkryją.
Posiłki przygotowywane w domu na szybko nie muszą być ani nudne, ani niezdrowe Po prostu potrzebujesz odpowiedniej bazy do działania. Tę bazę da ci dobrze zaopatrzona spiżarnia. A Smakoterapia 3 pomoże w jej zorganizowaniu i wypełnieniu po brzegi.
Iwona Zasuwa – z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku muzycznym chórzystek i wokalistek sesyjnych. Od 21 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie. Mama małego alergika, autorka bloga smakoterapia.pl oraz prowadząca dwóch edycji programów „Ugotuj mi, Mamo” na antenie Kuchni+. Edukatorka żywieniowa, twórczyni warsztatów kulinarnych dla dorosłych „Żyj i jedz zdrowo” oraz Akademii Smakoterapii dla Dzieci. Społeczniczka i zwolenniczka proekologicznego trybu życia, współzałożycielka warszawskiej kooperatywy Smakoterapia, skupiającej odbiorców i producentów zdrowej żywności. Zafascynowana leczeniem za pomocą żywienia naturalnego. Przez internautów nazywana „Królową Kaszy Jaglanej”. Autorka bestsellerowych książek „Smakoterapia” oraz „Smakoterapia 2”.
Co znajdziesz w 3. części książki?
Podobnie jak w poprzednich częściach, wszystkie przepisy opierają się na zdrowych produktach, dostępnych lokalnie. Autorka przekonuje, że pochodzenie warzyw ma znaczenie, dlatego ogórki z marketu mogą się wcale nie ukisić. W trzeciej części Smakoterapii znajdziemy bogaty repertuar przepisów na przetwory, w skrócie: znalazła się tam cała spiżarnia.
Oprócz przepisów nie brakuje rad, jak przygotować słoiki, zorganizować domową spiżarnię czy robić zakwasy (nie tylko te z kapusty czy ogórków).
- Wiele osób, które zaczynają świadome odżywianie, natrafia na szereg wyzwań. Ta książka jest dla każdego, kto chciałby zacząć odżywiać się i żyć lepiej. Dzielę się z czytelnikami moimi pomysłami na to, skąd wziąć dzisiaj wysokiej jakości produkty, co tak naprawdę jeść oraz - co najbardziej praktyczne - jak przy dużym obłożeniu obowiązkami gotować na co dzień pysznie i zdrowo – mówi Iwona Zasuwa.
Przepisy ze spiżarni Smakoterapii
Tę książkę polecamy z czystym sumieniem! Zarówno tym, którzy dwie pierwsze części kulinarnego poradnika mają już w swoich biblioteczkach, jak i tym, którzy dopiero ją odkryją.
Posiłki przygotowywane w domu na szybko nie muszą być ani nudne, ani niezdrowe Po prostu potrzebujesz odpowiedniej bazy do działania. Tę bazę da ci dobrze zaopatrzona spiżarnia. A Smakoterapia 3 pomoże w jej zorganizowaniu i wypełnieniu po brzegi.
Iwona Zasuwa – z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku muzycznym chórzystek i wokalistek sesyjnych. Od 21 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie. Mama małego alergika, autorka bloga smakoterapia.pl oraz prowadząca dwóch edycji programów „Ugotuj mi, Mamo” na antenie Kuchni+. Edukatorka żywieniowa, twórczyni warsztatów kulinarnych dla dorosłych „Żyj i jedz zdrowo” oraz Akademii Smakoterapii dla Dzieci. Społeczniczka i zwolenniczka proekologicznego trybu życia, współzałożycielka warszawskiej kooperatywy Smakoterapia, skupiającej odbiorców i producentów zdrowej żywności. Zafascynowana leczeniem za pomocą żywienia naturalnego. Przez internautów nazywana „Królową Kaszy Jaglanej”. Autorka bestsellerowych książek „Smakoterapia” oraz „Smakoterapia 2”.