malKOSIA

malKOSIA

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Zielona zupa z brokułów i fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest to zupa pyszna, szybka, niedroga i prosta w wykonaniu. Może przyrządzić ją nawet kucharski leniuch. Bez obaw można zlecić jej wykonanie dzieciom, które chcą zacząć gotować.

Zielona zupa z brokułów i fasolki szparagowej

Składniki:

Zielona zupa z brokułów i fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Zielona zupa z brokułów i fasolki szparagowej
Do 1,5 litra wody włożyć 4-6 ziaren pieprzu naturalnego, 2 liście laurowe i 3 ziarna ziela angielskiego. Zagotować. Do gotującej się wody wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować około 15 minut. Następnie wrzucić fasolkę szparagową. Gotować około 5-10 minut. Po tym czasie wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę i brokuły (w zależności od upodobania - całą paczkę lub 3/4). Gotować 15 minut lub do ulubionej miękkości brokułów. Całość zaprawić mlekiem lub śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Smacznego! :)