Sposób przygotowania:
Zielone kluseczki z gulaszem
Mąkę wymieszać z ziemniakami, dodać rozmrożony i osączony szpinak, jajko szczyptę soli i zagnieść ciasto. w rękach turlać kluseczki podłużne lub okrągłe i otaczać je delikatnie w mące ziemniaczanej by się nie kleiły. Ugotować we wrzątku.
Mięso mielone rozdrobnić dodać posiekaną cebulę i czosnek i przysmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu lub jeśli to możliwe bez dodatku tłuszczu. Dodać bulion fasolę i kukurydzę oraz koncentrat i przyprawy .. Pogotować kilka minut .
Gulasz podawać z zielonymi kluseczkami.
Mięso mielone rozdrobnić dodać posiekaną cebulę i czosnek i przysmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu lub jeśli to możliwe bez dodatku tłuszczu. Dodać bulion fasolę i kukurydzę oraz koncentrat i przyprawy .. Pogotować kilka minut .
Gulasz podawać z zielonymi kluseczkami.
evita0007
bajtek
luna
Ann
Natala1210