Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zrazy mięsne z grzybami (Białoruś)

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Mięso przepuścić przez maszynkę. Dodać namoczoną w mleku bułkę, pieprz i

Zrazy mięsne z grzybami (Białoruś)

Składniki:

Zrazy mięsne z grzybami (Białoruś)

 

Sposób przygotowania:

Zrazy mięsne z grzybami (Białoruś)
Mięso przepuścić przez maszynkę. Dodać namoczoną w mleku bułkę, pieprz i sól, po czym uformować krążki o grubości 1 cm, a pośrodku położyć farsz grzybowy: pieczraki dokładnie umyć, drobno posiekać, przesmażyć z cebulą. Brzegi krążków połączyć nadajac zrazom owalną formę. Następnie panierowac je w tartej bułce i smażyć. Podawać z gotowanymi ziemniakami, polać topionym masłem i posypać zieleniną.