Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa fusion
Grzyby zalewamy zimną wodą, zostawiamy na noc. W osobnym rondelku gotujemy do miękkości w wodzie w której się moczyły. Kapelusze kroimy w ćwiartki.
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. W dużym rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy warzywa wraz z ziołami i smażymy ok. 5 minut. Następnie dodajemy odrobine wody i zmniejszamy ogień. Dusimy 15 minut. Wlewamy 2 litry gorącej wody, doprowadzamy do wrzenia i na niewielkim ogniu gotujemy przez pół godziny. Pod koniec gotowania dodajemy marynowane cebulki, solimy do smaku, dodajemy grzyby i gotujemy 5 minut. Łączymy grzyby z wywarem, doprawiamy. Podajemy z łazankami, posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. W dużym rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy warzywa wraz z ziołami i smażymy ok. 5 minut. Następnie dodajemy odrobine wody i zmniejszamy ogień. Dusimy 15 minut. Wlewamy 2 litry gorącej wody, doprowadzamy do wrzenia i na niewielkim ogniu gotujemy przez pół godziny. Pod koniec gotowania dodajemy marynowane cebulki, solimy do smaku, dodajemy grzyby i gotujemy 5 minut. Łączymy grzyby z wywarem, doprawiamy. Podajemy z łazankami, posypujemy posiekaną natką pietruszki.