karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Zupa krem z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachwycająca zupa krem z cukinii z mnóstwem warzyw, witamin i wigoru. Pyszna, pachnąca i bardzo zdrowa.

Zupa krem z cukinii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa krem z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z cukinii
Wszystkie warzywa umyć, w razie konieczności obrać. Jeśli cukinia ma cienką skórkę, obieranie nie jest konieczne. Por i kapustę poszatkować i sparzyć. 

Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, cebule i seler pokroić na mniejsze części, zalać ok 750 ml wody.

Gdy woda zacznie wrzeć dodać por i kapustę. Posolić. Gotować do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie.

W tym czasie pokroić cukinię, następnie wrzucić ją na rozgrzany na patelni tłuszcz, posolić i smażyć na patelni do uzyskania miękkości.

Gdy wszystkie warzywa będą miały odpowiednią teksturę, łączymy je, mieszamy, doprawiamy przyprawami i ziołami oraz sosem sojowym.

Tak przygotowaną zupę miksujemy blenderem. Jeśli po zmiksowaniu uznamy, że zupa jest zbyt gęsta bądź zbyt ostra, można dolać do niej mleka – ilość według uznania i potrzeb.

Podawać z grzankami bądź posypaną prażonym sezamem, słonecznikiem lub dynią. 
Zupa krem z cukinii
Do realizacji tego przepisu potrzebujemy dużą cukinię
Zupa krem z cukinii
Aby zrobić zupę musimy stworzyć bulion warzywny
Zupa krem z cukinii
Por i kapustę nalewy dobrze umyć, opłukać, można sparzyć

Tagi:

zupa krem zupa