Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa Eli z kaszą
Karki umyć, zalać 3-ma litrami wody. Dodać przyprawę warzywną i gotować do momentu, aż mięso będzie miękkie. Ugotowane karki wyjąć, przestudzić i obrać z mięsa. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i umyć. Ogórki, marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Obraną cebulę posiekać. Do wywaru dodać potarte ogórki, jarzyny, posiekaną cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i zagotować. Do gotującej się zupy wsypać kaszę i gotować aż zmięknie. Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać odrobinę soli i ugotować do miękkości. Do zupy dodać ugotowane ziemniaki, pokrojone mięso i jeszcze chwilę gotować. Do rondla wlać śmietanę, rozprowadzić z odrobiną gorącej zupy, po czym dodać do reszty. Zupę wlać do talerzy i posypać posiekanym koperkiem. Smacznego!
evita0007
dusia30
Natala1210
Babciagramolka
msewka
Lady Marmolada