Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Zupa z sosem meksykańskim

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Zupa bardzo smaczna i mocno pikantna.

Zupa z sosem meksykańskim

Składniki:

Zupa z sosem meksykańskim

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z sosem meksykańskim
Wlać wodę do garnka i włożyć warzywa, gotować.Na maśle podsmażyć pieczarki z cebulą, dodać do wywaru warzywnego i gotować ok. 1 godz. dodać wegetę, pieprz, paprykę, liście, ziele angielskie i majeranek.Następnie przygotować mięso mielone.Mięso wymieszać z wegetą, solą i pieprzem, dodać kaszę manną, starannie wyrobić. Z mięsa formować małe kuleczki i wrzucać na wywar, gotować 5 minut.Papryki pokroić w kostkę, dodać do wywaru, potem odsączoną fasolę, sos meksykański. Przyprawić do smaku przyprawami. Jeżeli zupa będzie za rzadka, zaciągnąć ją 2 łyżkami mąki, rozrobionej z wodą i gotować jeszcze 5 minut.